2022. december 10, szombat RSS

Vasárnapi iskola

Vasárnapi iskola 1993-óta működik, melynek célkitűzése: felnevelni az ukrán nép hagyományaihoz, szellemiségéhez méltó ifjú generáció t, elültetni a gyermeki lelkekben az ukrán kultúra és nyelv magvait. Azóta egyre nőtt a létszám, így – nagy örömünkre - már több csoportot kellett indítanunk a gyerekeknek.
Jelelnleg 4 csoportban zajlanak a vasárnapi iskola foglalkozásai:
- Óvodás csoport
- Zene stúdió
- Hittan csoport
- Ukrán anyanyelvi csoport iskolások részére
Az óvodás csoportban a kicsik játékos formában, játékok, mesék, bábelőadások és a rajz közvetítésével sajátítják el az ukrán nyelvet, megismerkednek az irodalommal és népünk hagyományaival.

A zenei és esztétikai nevelésre vállalkozó "Bászolyka" fő célja a zene, mozgás, tánc, esztétikumok tanulmányozása révén megismertetni a gyerekekkel a gazdag ukrán folklór- és zenei örökséget, valamint lehetőséget adni arra, hogy kreatívan tudják kifejezni magukat az anyanyelvükön.

Hittan órán a gyermekek ukrán anyanyelvükön ismerkedhetnek meg a hittan alapjaival. A csoportban a gyerekek felkészülnek az elsőáldozásra is.

Az anyanyelvi iskolás csoportban a gyermekek ukrán anyanyelven tanulnak írni, olvasni.

Tanulóink minden évben gondosan készülnek fel és vesznek részt a Forrás versenyen, a Sevcsenko ünnepen valamint a többi kulturális, hagyományőrző rendezvényünkön.

Jelenlegi a IX .kerületben található Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium cím: 1093 Budapest, Lónyay utca 4/c-8 ad otthont a foglalkozások lebonyolításának.
Az iskolánk müködtetését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatja.